Selv produceret/hjemmelavet lasagne plader med krydret kødsovs serveret med salat og lidt grovbrød til.
Heinz er uundværlig herhjemme ;) men jeg tilføjer altid ekstra chili til min egen portion mad. Både frisk og fra flaske;)
Til kød sovsen skal der anvendes:
2 fint hakkede Løg
2 presset hvidløgs fed
2 fint hakkede gulerødder (i små, tynde tern)
2 stænger bladselleri (i små, tynde tern)
500g hakkekød - okse/lam eller kalve
1 dåse hakkede tomater
1/2 dåseTomatpure
1 bouillon terning
1 bundt hakkede friske basilikumblade
Salt og peber samt chiliflager/pulver efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk tørret oregano
1/2 dl Olie (til stegning)
Frisk eller tørret fuldkorns lasagneplader - mængde efter valg.
Ost til slut
-
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved jævn varme.
Tilføj hakkekød og brun det. Tilføj alle de tørrede krydderier.
Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon oplæst i 1dl vand samt basilikum.
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kødsovs simre, desto bedre smag får man.
Faktisk vil man opdage at får den lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre, bare tilføj 2-3 dl vand i stedet for den ene.
Smag til med salt og chili.
Kog lasagnepladerne efter pakkens anvisning.
Lig et lag sovs på bunden af en bageform, derefter plader, så bachemelsovs, og så enten kødsovs eller plader og bliv ved indtil side lag er plader og dæk med bechamelsauce og ost.
Kommes i oven ved 200 grader i halv time eller indtil pladerne er bløde- der kan dækkes med sølv papir undervejs hvis osten smelter og tager en mørkere farve.
Serveres med frisk salat samt groft brød.
Bechamelsauce
Jeg synes bedst om den når den har lidt smag men ønsker man en uden, kan man blot udelukke de tørrede Ingre.
Til soven skal der anvendes:
1 1⁄2Mælk
50 g Smør
50 g Hvedemel
Salt og peber efter smag
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika
1 tsk tørret oregano
-
Varm mælken til lige under kogepunktet. Dette kan eventuelt gøres ved at give den et pr sek i mikrobølgeovnen. Herefter tilsættes de tørrede ingredienser i den varme mælk og der røres rundt.
Derefter smeltes smørret i en gryde ved svag varme. Når smørret er smeltet og begynder at boble tilføjes mel gradvist under konstant piskning.
Pisk indtil massen har en pastalignende konsistens. Dette tager et par minutter.
Tilsæt mælken under omrøring.
Skru ned for varmen og lad saucen simre under forsigtig omrøring indtil den begynder at tykne.
Derefter klar til anvendelse :)
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar