Sheekh kebab i sauce
Serveres med naan eller simple ris eller krydret ris til. Samt tilbehør af chutney salat eller som her, mango salsa.
Kebab Ka salan/ Sheekh kebab med krydderet sovs
Aften inden, eller få timer forinden tages 1kg hakkekød ud og marineres med følgende:
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
Salt og chili flager, efter smag
1 kvist presset hvidløg
1/2 finthakket løg eller forårsløg som dermed også tilføjer farve
1/2 tsk garam masala
1 letpisket æg
-
Blandes godt med hænderne og stilles i køleskabet.
Til masalaen skal der anvendes:
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
2 kviste presset hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
1dl oliven olie
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. garam masala
Tilføj 2 tskbesan/ kikærte mel (rasp eller normal mel) til blandingen. Til at binde blandingen
-
Når kebabene skal formes er det en god ide at bruge et grillspyd da de lettere forme . Medmindre man ønsker at lave dem til kofta i stedet for.
Da skal de blot ruller til små bolde på størrelse med en golfbold.
En dyp gryde opvarmes oliven olie. Hertil tilsættes løg og steges. Tomat samt de øvrige ingredienser tilføjes umiddelbart efter, bortset fra krydderierne. Hertil tilsættes 2 dl vand, så løgene kan koges møre inden alt indholdet skal steges gyldent.
Hvis løgene har svært ved at koges møre, kan sovsen blendes let, med en stavblender.
Det hele koges igennem, hvorefter grydens indhold brunes.
Når det er gyldent og olien er separeret kommes krydderierne i. og salt smages til. Ønskes det, kan der på nuværende tidspunkt tilføjes fint hakkes grøn chili. Fjern kernerne så styrken mindskes men smagen bibeholdes.
Der tilsættes 3-4 dl vand til den brunet sovs, afhængig af hvor meget sovs man ønsker. Vandet reduceres dog i ovnen så ønsker man at servere retten til ris er det vigtigt at tilføje et par dl vand.
I en bredpande kommes de formede kebab i og den flydende sovs hældes på.
Sættes i en forvarm ovn under grill ved 255 grader til sovsen er reduceret, kebaberne gyldne på begge sider, men dog bløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar