Sabzis tandoori kyllingevinger
http://youtu.be/8b5swEyqjcI
Jeg starter med at grille dem i ovnen med skindsiden nede, hvorefter de den sidste tid får varme på skindsiden så denne bliver sprød.
Serveres med ovnbagte kartofler, grov hvidløgsbrød, chutney salat og raita. Ellers er de også velegnet som tilbehør, fingermad eller til picknick/madpakken. Kan med fordel fryses ned efter de er tilberedte.
Grillede kyllingevinger
Lækker som middag med en masse anden tilbehør til, eller omvendt som tilbehør til en middag eller frokost.
Det er altid bedst at lade en marinering stå natten over, men hvis dette ikke er muligt er et par timer i køleskabet være i orden.
Til vingerne skal der anvendes:
2 kg kyllingevinger
4 dl (ca en halv liter yoghurt hvis man ønsker marinaden mere mild, jo mindre yoghurt desto mere fremtonet krydderier) yoghurt naturel
3 presset hvidløgs kviste
Saften af en 1 citron
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
En pose tandoori masala/ tandoori bbq fra en pakke der indeholder to poser. Disse pakker kan anskaffes fra diverse etniske forretninger og mærket lazzia vil jeg personligt anbefale.
Ønsker man en mindre styrke, da anvend blot en halv pose. De er smarte at anvende da de indeholder diverse ingredienser i én og samme pakke.
1 tsk. garam masala
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
Friskhakket koriander til pynt
-
Vingerne renses grundig.
Alle ovenstående ingredienser blandes godt sammen og kyllingevingerne tilsættes. Lad dem marinere så længe som muligt, gerne natten over, ellers max et pr timer.
Når de skal tilberedes sættes de i en 200 grader varm ovn eller 190 grader under varmluft med 1dl vand medmindre der er nok væske fra marinaden. De skal nemlig være møre men med en sprød ydre.
De vendes en gang undervejes
og er tilberedte når de er gennemstegte og har en gylden overflade, ca 30 min på hver side.
De vendes en gang undervejes
og er tilberedte når de er gennemstegte og har en gylden overflade, ca 30 min på hver side.
Serveres med chutney, raita, salat, brød, kartofler (alle slags passer til, mos/bagt/grillede/hasselbagte eller endda flødekartofler) og salsa til. Opskrifter på alle disse findes på bloggen- specielt salsa, guacamole, græsk salat og flutene fra bloggen passer godt til.
Velbekommen
Tip:
Denne marinade kan også anvendes til fisk/skaldyr eller kød hvis det ønskes.
Jeg elsker at spise dem med syltede løgeringe
som jeg salter og vasker i løbet af dagen (er tiden kort, bliver de blot lagt i en lille beholder med salt og eddike og derefter på køl, til de skal serveres)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar