Translate

tirsdag den 16. juli 2013

Tandoori krydret kyllingevinger

Sabzis tandoori kyllingevinger

http://youtu.be/8b5swEyqjcI


 Jeg starter med at grille dem i ovnen med skindsiden nede, hvorefter de den sidste tid får varme på skindsiden så denne bliver sprød. 



Serveres med ovnbagte kartofler, grov hvidløgsbrød, chutney salat og raita. Ellers er de også velegnet som tilbehør, fingermad eller til picknick/madpakken. Kan med fordel fryses ned efter de er tilberedte.
Grillede kyllingevinger

Lækker som middag med en masse anden tilbehør til, eller omvendt som tilbehør til en middag eller frokost.

Det er altid bedst at lade en marinering stå natten over, men hvis dette ikke er muligt er et par timer i køleskabet være i orden.

Egnet til 6 personer


Til vingerne skal der anvendes:

2 kg kyllingevinger

4 dl (ca en halv liter yoghurt hvis man ønsker marinaden mere mild, jo mindre yoghurt desto mere fremtonet krydderier) yoghurt naturel

3 presset hvidløgs kviste

Saften af en 1 citron

Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes

En pose tandoori masala/ tandoori bbq fra en pakke der indeholder to poser. Disse pakker kan anskaffes fra diverse etniske forretninger og mærket lazzia vil jeg personligt anbefale.
Ønsker man en mindre styrke, da anvend blot en halv pose. De er smarte at anvende da de indeholder diverse ingredienser i én og samme pakke.
1 tsk. garam masala
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen

Friskhakket koriander til pynt
-
Vingerne renses grundig.

Alle ovenstående ingredienser blandes godt sammen og kyllingevingerne tilsættes. Lad dem marinere så længe som muligt, gerne natten over, ellers max et pr timer.

Når de skal tilberedes sættes de i en 200 grader varm ovn eller 190 grader under varmluft med 1dl vand medmindre der er nok væske fra marinaden. De skal nemlig være møre men med en sprød ydre.
De vendes en gang undervejes
og er tilberedte når de er gennemstegte og har en gylden overflade, ca 30 min på hver side.

Serveres med chutney, raita, salat, brød, kartofler (alle slags passer til, mos/bagt/grillede/hasselbagte eller endda flødekartofler) og salsa til. Opskrifter på alle disse findes på bloggen- specielt salsa, guacamole, græsk salat og flutene fra bloggen passer godt til.  


Velbekommen

Tip:


Denne marinade kan også anvendes til fisk/skaldyr eller kød hvis det ønskes.

Jeg elsker at spise dem med syltede løgeringe som jeg salter og vasker i løbet af dagen (er tiden kort, bliver de blot lagt i en lille beholder med salt og eddike og derefter på køl, til de skal serveres)

Til forandring, kan jeg for tid til anden, tilsætte blendet løg, frisk chili (en eller to er rigelig- undlad evt kernerne så smagen bibeholdes men styrken formindskes) samt fint revet ingefær, til marinaden. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar