Brun linse curry.
Kan serveres med hvide ris eller med fladbrød/roti, samt salat til.
Daal
masoor,
eller
Masoor
ki
daal/
Brune
linser
Dette er opskriften på de brune linser. Flydende/sovsede ret. Lækker og super sund da bønner og linser generelt indeholder en masse proteiner.
Spises med hvide ris eller fladbrød til, men passer særdeles godt med simple hvide ris og en skål salat til.
Til retten skal der anvendes:
200g brune linser
2 fed hvidløg
2 tsk. revet ingefær
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 spsk frisk hakket koriander
1/2 dl oliven olie
Linser skylles og kommes i en pressekoger, også kendt som en pressure cooker, hvor der i forvejen er kogende vand. Så det dækker linserne.
Skal være dobbelte af linserne.
Har man ikke en damp gryde/pressure cooker, kan retten godt laves i en normal gryde, dette tager dog lidt længere tid. Linserne skal blot koges møre.
Herefter tilsættes, ingefær og salt samt chilipulver.
Det hele koges i ca. ti min hvorefter presset sættes på. Efter dampen er frigivet sættes varmen ned til middel og omkring ti min efter sættes gryden til side og låget fjernes når dampen er afkølet.
Linserne skal være bløde, hvis de ikke er, skal de koges i damp gryden over endnu en omgang. Når de har den ønskede konsistens og sovsen er formindsket, skrues der ned for varmen imens ”tarka” laves.
Tarka er en krydrings form, hvor man opvarmer olie i en lille stegepande eller kasarolle og tilsætter forskellige krydderier som steges gyldne hvorefter de tilsættes den oprindelige ret.
I en separat lille stegepande, opvarmes olivenolien. På middel varme steges presset hvidløg med stødt spidskommen samt koriander og evt. hakket grønne chilier (kan dog udelukkes) til det er gyldent men ikke brændt.
Denne blanding kommes direkte i gryden med linser i. Pas på, da det splutter, som er helt normalt.
Retten er klar til servering.
Serveres over hvide ris hvis man har den flydende eller med fladbrød/roti eller naan til, hvis den er lidt tykkere i konsistens.
Pyntes med frisk hakket koriander.
Velbekommen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar