Translate

onsdag den 24. juli 2013

Spicy Kødboller med hjemmelavet pasta

Fusion, da retten er desi (pakistansk/indisk) krydret:)
Håndlavet pasta, som jeg anvendte min pastamaker til. 


Sund fedtfattig ret. Kødbollerne er ikke stegt i olie og serveres med en frisk salat med bla fedtreduceret fetaost, cherrytomater, avokado og en masse andre selvvalgte grøntsager. Hertil kan der serveres grov hvidløgsbrød til. 

Her er kødbollerne marineret med flere forskellige chili. Heriblandt, chili pulver, grønne chili og chili flager.


Til bollerne skal der anvendes:


500g hakkekød- okse/lam eller kalve
Salt og peber efter smag
1 fint snittet løg
2 finthakket forårsløg 
Halv pose kebab krydderi-
Fordelene er at man derved får flere krydderier end man ellers har liggende. Man skal dog være varsom med at anvende dem da nogle kan være stærke. Så start med en halv pose fra en pakke med to i. Hos os anvender vi tit mærket Laziza. Ellers kan de følgende udelukkende anvendes. 

2 tsk. stødt koriander
2tsk stødt spidskommen
2 tsk røget paprika
2 tsk garam masala
2 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag 
1 dl frisk hakket koriander
1 spsk. Mini/skummemælk
1 æg
2 spsk mel eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
-
Rør hakkekødet sammen med alle ingrediensens og lad derefter farsen hvile ½ time i køleskabet.
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand.  
Rul dem til små bolde og sæt dem på en beklædt bradepande. Herefter steges de i ovnen under grill ved 225 grader i ca. 5 min. på hver side (eller til de er stegte efter ønske).

Kommes i soven og den færdig kogte pasta vendes i.

Soven bestod af:

En dåse hakkede tomat i dåse- gerne med smag
1 hakket løg
2 Kvist presset hvidløg
2 dl vand (med opløst bouillon)
1 hakket peberfrugt
2 hakkede gulderødder
3 kviste grøn selleri - hakket 
En kvart pose frossen grønsager efter valg kan også tilsættes (bruger jeg tit)

Rød chili pulver salt og peber efter smag
Sagten af en kvart citron
2 tsk stødt korinander
2 tsk stødt spidskommen
3 tsk tørret oregano
2 tsk grillmix eller anden mix krydderi msn ønsker
Løg hvidøg steges kort, hertil tilsættes de hakkede tomater og grøntsager. Efter ca ti min, blendes det og vand (med opløst billion) samt de øvrige ingredienser tilsættes. Når soven er reduseret tilsættes de grillede kødboller. Ønskes der mere sovs, kan mere vand tilsættes.

Pyntes med frisk revet fedtreduceret ost samt frisk hakkede basilikum inden serveringen.

Velbekommen :)

Kødbollerne kan også fryses.

Lav en dressing/dip salat eller pita/pasta ret med inspiration fra øvrige opskrifter på


Her er retten lavet med fuldkorns pastaskruer. Som blot koges efter ønskes. Det hele er efterfølgende kommet i et fad og dækket til med ost hvorefter den fik en tur i ovnen. Da osten var smeltet og sprød var den serverings klar til en masse pasta elskede børn. 
Den er selvfølgelig blevet dækket med ketchup hehe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar