Translate

fredag den 27. september 2013

Bulgur med twist

Bulgur ala mig


Jeg laver min uden tilsættende af olie men olivenolie kan anvendes.

Velegnet som tilbehør til diverse retter såvel som ideel til frokost eller madpakken.
Kan også kommes i wrap med dressing over.

Kom en håndfuld tør ristede mandler i eller som jeg, kikærter drænet og skyllet hvorefter jeg svitsede dem med i løg og sambole mixen.. =)

Til retten skal der anvendes:

200gr. fin bulgur
1,5 dl.citronsaft
2 fint snittet forårsløg
l håndfuld fint hakket persille
l fint hakket peberfrugt eller grillet fra glas kan også anvendes 
2 hakket tomater - eller et par halveret cherrytomater 
1 tsk hele spidskommen
2 tsk røget paprika
1 fint snittet og hakket løg
1-2 presset hvidløg 
Salt og peber efter smag
2-3 tsk sambole tomatpuré/pasta


-
Skyl bulgur i koldt vand et par gange.

Kom bulguren i en skål, tilsæt 2 dl. kogende vand (evt med bouillon), dæk skålen og lad bulgur absorbere vandet i er pr timer. Herefter tilsættes citronsaft, paprika, salt, peber og blandes. 

I en dyp gryde tilsættes fint snittet løg, hvidøg, sambole og svittes kort. Bruger man hakkede syltede  peberfrugt kan disse også svitses med.

Tilsæt derefter bulgur mixen og bland godt.
Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og vendes i.

Serveres med frisk hakket koriander 


samt frisk yoghurt dressing- raita, tatziki, basilikums dip eller lign- disse opskrifter og flere, finder du her på siden:)


Smagen kan justeres efter eget valg og tilsættes ydeligere grøntsager.


Serveres både varmt og koldt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar