Translate

lørdag den 19. oktober 2013

Daal makhani

Creamy daal makhani


Denne rig linseret serveres med naan/fladbrød til.

Til daal makhani skal der andvendes:

500g linser. En blanding af urad og channa daal. 2/3 hel urad og 1/3 channa dal
1 spsk fint revet ingefær
2 hele chilier
3 presset fed hvidløg
-
linserne skal ligge i blød, helst en til to timer. De skal efterfølgende skylles og vaskes grundigt. 

De kommes i en dyp gryde med kogende vand og koges med ingefær, chili og hvidløg til daal er nogenlunde mør.

Temperering/tarka : 
-
50 g smør
1 presset fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag
2tsk chaat masala
2 tsk garam masala
1 tsk bukkehornsfrø (mehti)
3 grønne kardemommer
3 nelliker
3 laurbærblade
1 dåse hakkede tomat på dåse
1 dåse tomatpure
1/2 l fløde- gerne fedt reduceret
-
Alle de tørrede krydderier ristes på en slip let pande. Hertil tilføjes smørret. Når det er smeltet hældes tomat ved, og lader det stå og simre. De kogte linser, hældes i. Tilsæt vand (start med to dl)  og lad det simre til den ønskede konsistens- kommer an på hvor tynd eller tyk en daal man ønsker sig . Smag til med salt og chili.
Fløde tilsættes og lad det små simre i et pr minutter. Der afsluttes med frisk koriander og en spsk smulret mehti.

Serveres evt med fint snittet chili ingefær samt citronskiver.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar