Translate

fredag den 1. november 2013

Brunsvigere

Brunsviger

Lune klisteret bløde brunsvigere. Tilføjer glæde smil og en vidunderlig duft i hus og hjem.


Ynglings dansk bagning:)

Dejen:
450 g mel
37,5 g smeltet smør
2,5 dl lunken vand
25 g gær
1 æg
50 g sukker
5 g salt

-
Rør gær ud i det lunkne vand, tilsæt ægget og dernæst salt, sukker og mel. Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør blandingen sammen i røremaskine indtil man får en dej, der slipper røreskålens sider. 
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.
Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og læg den over i en smurt bradepande. 
Brug tommelfingeren til at prikke fordybninger i den.

Topping:
125 g brun farin
125 smør
1/4 dl sirup
Ekstra brun farin til drys

-
I en dyp gryde/kasarolle koges brun farin, smør og sirup sammen.

Fordel blandingen oven på dejen. Lad brunsvigeren hæve lunt tildækket i ca. 1 time. 
Lav derefter eventuelt flere dypninger i dejen med fingerene. 
Bag brunsvigeren i 18-20 minutter ved 200 grader varmluft. Lige inden den er færdig drysse en smule ekstra brun farin på toppen. Det tilfører ekstra sprødhed.
(hold altid øje med bagværk- nogen gange skal de have mindre andre gange mere, alt afhængig af ovnen).


Serveres med mælk tea eller kaffe.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar