Små apple pies
Har forsøgt at lave dem i ovnen men de bliver ikke nær så gode som de stegte.
Så det er virkelig en "One In a blue Moon" snack.
Giver ca 10-15 stk.
Dejen som er anvendt er færdiglavet forårsulle plader (springroll pastry) som man kan købe i diverse grønthandlere.
Til fyldet skal der anvendes:
6 æbler- skrællet og skåret i mindre tern
3 spsk sukker
1 1/2 spsk kanel
1 tsk mel blandet med en smule vand (en slags madlim) til at forsegle pakkerne med.
Mad olie til stegening- ikke oliven men en med mat smag og som kan klar høj varme uden at brænde. Feks solsikke eller rasp
- Alle ingredienserne til fyldet kommes i en lille gryde som varmes op under svag varme og koges indtil æblerne er blevet bløde.
Pladerne som skal anvendes kommer under et fugtigt stykke viskestykke indtil de skal bruges. Ellers risikere man at de tørre de ud og knækker når man skal folde dem sammen.
Når fyldet er afkølet kommes det med en spsk af gangen på hver plade og foldes til små aflange pakker.
Kom lidt "lim" på spidsen og fold det sidste hjørne over pakken.
Varm olien op i gryden og friture-steg pies'ene på begge sidder til de er gyldne.
Kan også laves i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 min. Vendes undervejes og er serveringsklar når de har fået farve så bagetiden kan justeres, men de bliver ikke nær så gode som de stegte.
Drys med kanel sukker (sukker og kanal blandet) eller blot flormelis.
Serveres med is, græsk yoghurt oprørt med honning eller med cremefraiche til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar