Translate

mandag den 25. november 2013

Fyldte peberfrugt

Krydret, fyldte peberfrugter 


Fyldet kan tilsættes andre ingredienser samt også toppes med ost, men her er en krydret kød version. 


Til retten skal der anvendes:

500 g hakkekød- okse/lamme eller kalvekød
1 finthakket løg
2 fed presset hvidløg 
Salt, peber og chilipulver efter smag- start med to og smag til under tilberedelsen 
1/2 tsk gurkemeje
2 friskhakket chili- udkern evt så smagen bibeholdes men styrken formindskes 
3 dl skyllet basmati ris
1 terning bouillon- efter valg
6 peberfrugt
2 tsk stødt spidskommen 
2 tsk stødt koriander
Friskhakket koriander eller persille, kan afslutningsvis pyntes på.

-
Kog risene som til normale ris, blot med tilsæt bouillon.

I en opvarmet non stick pande brunes kødet med løg og hvidløg. Tilsæt efterfølgende krydderierne, chili, gurkemeje, salt og peber.

Peberfrugternes toppe skæres og indmaden (kernerne) fjernes. Bland kødet sammen med risen, og kom det i peberfrugterne. 

Peberfrugterne kommes i et ildfast fad, evt dækket med lidt vand. Bages i ovnen ved 180-200 grader i  15-20 min.

Afslutningsvis kan der pyntes med krydreurter.

Serveres med salat (evt græsk) dressing (den med basilikum), chutney samt evt groft madbrød til. Kik forbi bloggen for disse, og mange andre opskrifter. 

Velbekommen 

Server evt en fedtfattig og afkølende Shake til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar