Translate

onsdag den 13. november 2013

Karahi ghost- brunet wok ret med oksekød

Krydret oksekøds ret


Tilberedningstiden er lidt lang da oksekød anvendes, hvorimod den er relativ kortere ved anvendelse af lammekød- ikke desto mindre er resultatet tilfredsstillende.
Egnet til 4-5 personer 


Til retten skal der anvendes:

500g oksekød i mundrette tern, da det altid giver mere smag. Dog ikke en nødvendighed. Lammekødsstykker kan også anvendes
3 presset fed hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til undervejes 
3 nelliker
3 grønne kardemomme kapsler
½ tsk stødt kanel
2 spsk tomat pure
1 dl yoghurt naturel 
1 spsk eddike- citron saft kan også anvendes 
1/2 dl olie
Friskhakket koriander 
-
I en wok eller dyp gryde opvarmes olie. Der skrues ned for blusset og heri svitets hvidløg, ingefær og krydderier, meget kort da de kun skal udgive deres naturlige aroma men ikke brænde på. Derefter tilsættes kødet sammen med pure, salt, chili og gurkemeje og steges under omrøring. 


Herefter tilsættes yoghurt og eddike/citron saft. 
Efter ca 2-5 min kommes vand i og lad retten simre i 2-3 timer. Alt afhængig af udskæringen af kødet, men til kødet er mørt. Tilsæt vand undervejs hvis det koges ud. 
Tilsæt 2dl vand og giv retten et kort opkog hvis den skal have sauce, ellers serveres denne ret, med en relativ lind sauce- "brunet"/stegt og uden for "flydende" sauce.


Pyntes med koriander og evt fint snittede ingefær og citron bårde, samt, serveres med simple basmatiris/ naan, fladbrød og salat samt raita til.




Velbekommen 


Retten kan også laves med kylling:


Server evt en afkølende shake eller lassi til - opskrift på bloggen 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar