Hurtige lette karameller
Disse lækkerier kan også fint hakkes og tilsættes is eller anden dessert som topping.
Til karamellerne skal der anvendes:
Hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder eller hasselnøddder
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
-
Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over jævn varme, indtil sukkeret er opløst.
Der skal røres hele tiden. Skru derefter op for varmen og bliv ved med at røre i ca 15 min, indtil massen har fået en mørkere farve.
Tilsæt herefter mandler eller bær efter ønske.
Hæld blandingen en firkantet form med bagepapir og sæt på køl.
Helst i køleskabet i ca 5timer, inden man skære karamellerne ud.
Efterfølgende kan de dyppes i chokolade eller serveres som de er. Med dyppelse kan de minde om hjemmelavet chokoladebar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar