Fusion.. Pakistan meets Persia
Lækker persisk inspireret risret med krydderier kødboller og linser.
Retten er til 4-5 personer.
Sødmen fra rosinerne og de krydret elementer fra de øvrige ingredienser, passer godt sammen.
Server evt med mango lassi eller en hindbær Shake fra bloggen.
Til retten skal der anvendes:
500 g hakkekød- okse/ lamme eller kalvekød
1 presset fed hvidløg
2 finthakket løg
Salt, chilipulver og peber efter smag
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
Friskhakket chili efter smag- fjern kernerne så smagen bibeholdes men styrken formindskes
2 kopper grønne linser
4 dl ris
En håndfuld rosiner
Friskhakket koriander
-
Rul kødet til små kugler sammen med hvidløg, salt, peber, chilipulver, paprika, stødt koriander, chili, spidskommen og kanel og steg dem i lidt olie på panden i ca. 10 min.
Tag dem af og brun løgene på samme pande.
Tilsæt rosinerne og steg dem kort, i ca. 1-2 min.
Læg kødbollerne i løgblandingen.
Linserne samt risene renses gentagende gange.
I en dyp gryde opvarmes ca 9 dl vand, med salt laurbærblade og hele spidskommen. Hertil kommes risene samt linserne i og koges til risene puffet og vandet opkogt.
De sættes herefter til dampning. Et vådt viskestykke strammes rundt om grydelåget og gryden sættes på laveste blus muligt i 25min.
Herefter skal retten anrettes.
Risene hældes et fad, hvorpå løg blandingen tilføjes med kødbollerne henover og der pyntes med friskhakket koriander samt citron både. Serveres med salat og raita/tatziki til. Se venligst bloggen for disse og mange flere retter.
Velbekommen
Hvad er målene i retten på ingr. for 4 pers?
SvarSletDette er målene.
SvarSlet