Translate

onsdag den 20. november 2013

Persisk risret med rosiner og kødboller

Fusion.. Pakistan meets Persia


Lækker persisk inspireret risret med krydderier kødboller og linser.

Retten er til 4-5 personer.

Sødmen fra rosinerne og de krydret elementer fra de øvrige ingredienser, passer godt sammen.
Server evt med mango lassi eller en hindbær Shake fra bloggen.

Til retten skal der anvendes:
500 g hakkekød- okse/ lamme eller kalvekød
1 presset fed hvidløg
2 finthakket løg
Salt, chilipulver og peber efter smag
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk gurkemeje 
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk  paprika
Friskhakket chili efter smag- fjern kernerne så smagen bibeholdes men styrken formindskes 
2 kopper grønne linser
4 dl ris
En håndfuld rosiner
Friskhakket koriander
-
Rul kødet til små kugler sammen med hvidløg, salt, peber, chilipulver, paprika, stødt koriander, chili, spidskommen og kanel og steg dem i lidt olie på panden i ca. 10 min.
Tag dem af og brun løgene på samme pande. 
Tilsæt rosinerne og steg  dem kort, i ca. 1-2 min. 


Læg kødbollerne i løgblandingen. 

Linserne samt risene renses gentagende gange. 

I en dyp gryde opvarmes ca 9 dl vand, med salt laurbærblade og hele spidskommen. Hertil kommes risene samt linserne i og koges til risene puffet og vandet opkogt. 
De sættes herefter til dampning. Et vådt viskestykke strammes rundt om grydelåget og gryden sættes på laveste blus muligt i 25min.


Herefter skal retten anrettes. 

Risene hældes et fad, hvorpå løg blandingen tilføjes med kødbollerne henover og der pyntes med friskhakket koriander samt citron både. Serveres med salat og raita/tatziki til. Se venligst bloggen for disse og mange flere retter.


Velbekommen


2 kommentarer:

  1. Hvad er målene i retten på ingr. for 4 pers?

    SvarSlet