Translate

torsdag den 7. november 2013

Rajma daal - kidney beanS ret

Rajma daal- kidneybønne daal 

Sund, smagfuld og mættende veggi ret med bønner og krydderier. 
Resterne kan evt anvendes som fyld i pita eller blendet med yoghurt som pålæg. 


Til retten skal der anvendes:

400 g røde kidney bønner-
Skyllede,fra dåse
2 finthakket løg 
1 spsk fintrevet ingefær 
2 presset fed hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
2 finthakkede tomater 
2 friske chilier 
1 tsk garam masala 
2 tsk stødt koriander 
2 tsk stødt spidskommen 
Salt og chilipulver efter smag
 Vand
1 dl olie

Friskhakket koriander, citron skiver/både samt syltede rødløg til pynt 

-
I en dyp gryde opvarmes olie op heri tilsættes løg, hvidløg, ingefær og tomat, gurkemeje og salt og chilipulver. Steg det gyldent og tilsæt bønnerne samt alle krydderierne samt friske chili. Tilsæt to dl vand og lad det simre på jævn blus i ca 10-15 min.
Ønsker man mere sauce, tilføjes til slut blot mere vand som får er kort opkog.


Pynt med koriander og server retten med ris, fladbrød samt salat og chutney.
 

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar