Translate

torsdag den 21. november 2013

Sukkerfrie kanelboller

Velegnet til en lun aften. Hvad enten det er med te, kaffe, Shake eller mælk, så kan de altid behage. 


De ligner lidt snegle og tilberedes lige sådan men jeg formede dem lidt som boller i stedet for. Ved at "pakke" dem sammen, opad hinanden, får man en blød og "rivende" effekt når man server dem.


Til kanelbollerne skal der anvendes:
400g mel
100 g smeltet smør
50 g gær
1 1/2 dl lun mælk
2 æg
2 spsk sukrin eller anden pulverSødmidel 
Lille pinch salt

Til fyldet skal der anvendes:
3 spsk sukrin
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
100g smør

Blandes sammen og anvendes som fyld


-
Gær oplæses i mælk og hertil tilsættes den afkølede smør. 
Bland æg, sukker og salt  sammen, og tilsæt til slut melet. 
Lad dejen hæve tildækket i ca 35 min.

Når dejen har hævet, rulles den ud til en stor firkant. Fordel fyldet på dejen, og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i tykke skiver. Tril/rul dem runde og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. 
Lad bollerne hæve igen  i en halv time.

Sneglene pensles med mælk og bages ved 225 grader i 10 min.

Ønskes det, kan sukrin efter smag oprørs med en spsk vand eller appelsin saft og anvendes som glasur.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar