Do- Piaza oversættes direkte til "to løg". Løg tilføjes nemlig to gange i tilberednings processen. Første gang, til at starte retten og anden gang til afslutningen af retten.
Som altid, kan indholdet af chili formindskes, og server retten med en afkølende lassi eller shake til.
Retten er velegnet til 4-5 personer.
Til retten skal der anvendes:
600 g lammekød- renset og skåret i rette stykker2 finthakket løg
1 fintsnittet stegt løg
1 spsk fintrevet ingefær
3 presset fed hvidløg
2 dl yoghurt
2 laurbærblade
1/2 tsk gurkemeje
2 hele tørrede røde chilier
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk garam masala
2 sorte kardemomme kapsler
1 kanel stang
1 tsk hele sort peber
1/2 dl olivenolie
Salt efter smag- start med en og smag retten til undervejs
Friskhakket koriander
2 hakkede/eller hele grønne chili- kernerne kan evt fjernes så smagen bibeholdes men styrken formindskes. Samme gælder hvis man blot anvender hele chili.
-
I en dyb gryde opvarmes olie. Heri tilsættes løg, kardemomme, hele røde chili, laurbærblade, salt, gurkemeje, sort peber og kanel og steges i et pr min. Herefter tilsættes ingefær og hvidløg. Derefter tilføjes kødet og svitses i yderligere 2 - 3 minutter på middel blus. Tilsæt yoghurt og en tilstrækkelig mængde vand- lige til under dækning af kødet og lad det koge til det er mørt.
Tilføj de stegte løg, hakkede grønne chili, spidskommen og stødt koriander. Dæk og lad det simre kort.
Ønskes mere sauce, tilsættes blot 1 dl kogende vand som gives et kort opkog på ca 2 min.
Pyntes med friskhakket koriander og serveres med ris/ naan, chutney/ afkølende dip, samt salat til.
Velbekommen
Retten kan også laves med kylling
Opskrifter på diverse tilbehør, kan findes på bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar