Translate

fredag den 6. december 2013

Sabzis bær kage

Sommerig kage 


Forfriskende bær kage der kan behage alle tider på året. Anvend gerne de frosne og bland eller byt gerne nogen af dem ud med andre.

En fantastisk dessert der bare MÅ prøves! 

Serveres 4-6 personer 


Til kagen skal der anvendes:

500g friske hindbær (frosne kan også anvendes)
800g friske jordbær, skåret i kvarte (frosne kan også anvendes)
600g friske solbær eller brombær (frosne kan også anvendes)
300g sukker
saft af 1/2 citron
100ml appelsin juice
350 ml vand
12 skiver skåret hvidt brød- skorper fjernes. Skåret i toastbrød skive str. 

-
Bring halvdelen af frugten og alt sukker , citronsaft, juice og vand til at simre i en gryde. Simre under omrøring regelmæssigt, indtil bærrene er bløde og sukkeret er opløst.

Overfør kogt frugt til en sigte med en skål under, og behold væsken/saucen i gryden som evt er dryppet ned i skålen. Sæt drænet frugt til side.

Bring frugtsaft blandingen i kog og kog i 20-25 minutter eller indtil væsken er reduceret til en sirup.
300 ml af sirup kommes i en skål, restende beholdes i gryden. 
Returner kogt frugt i gryden der indeholder frugt siruppen. 

Lad det afkøle lidt.

Når siruppen og kogte frugter er helt afkølet, tilsættes de resterende (ubehandlede) frugt og kombineres - røres godt.

Beklæg en glas form med  2 store ark af plastfolie (kanterne af plastfolie skal hænge over toppen af formen , så de kan dække ​​kagen ordenligt til).

Skær 10 af brødskiverne i to lige store rektangler. Dyp omhyggeligt den ene side af hvert brød rektangel med den reserverede frugt sirup.

Brug bunden af ​​formen som en skabelon. Skær en cirkel fra de resterende hele skiver brød og pensel den ene side med sirup. 

Sæt cirkelen, nedad, i bunden af ​​formen. Arranger brød rektangler - omkring indersiden af ​​formen, overlap skiverne lidt hvor de mødes.

Fyld midten med blandet frugt og top med de resterende store brød skiver.
Pak det sammen med plasten der hænger. Placer en lille skål på toppen af ​​kagen så den vejes ned med en tung vægt.
Sæt på køl natten over.

Vend sommer kagen ud på et fad
og fjern resterende plastfolie . 


Skær sommer kage ud og server med cream freis, let pisket fløde, is eller custard samt resterende frugt sirup.


Velbekommen 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar