Translate

mandag den 13. januar 2014

Desi Kyllinge lever

Krydret kyllinge lever


Kyllingelever er en super food. Sund og mættende. Denne ret skal helst nydes med en masse grønne chili men dem kan selvfølgelig selv justere på. Fjern evt kerner for en mildere ret.


Egnet til 4

Til lever retten skal der anvendes:

500 g kyllingelever- Renes og skæres den i mindre stykker
1/2 olie
2 finthakket løg
1 finthakket tomat
1/2 kanel stang
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til afslutningsvis 
4 fed presset hvidløg
1-2 friskhakket chili- kernerne kan fjernes så styrken formindskes men smagen bibeholdes
1/2 tsk gurkemeje
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
Friskhakket koriander 
-
I en gryde eller stegepande opvarmes olie. Reducer blusset og svits de hakkede løg og kanel, indtil løgene er bløde.

Tilsæt hvidløg og svits i 1 minut.
Tilsæt krydderierne, samt tomaterne og skru ned på lav varme, så retten blot simrer.

Når retten er tyknet en smule, tilsættes leveren, rør rundt og steg i 5 minutter.
Kom låg på og lad retten simre i ca 10-15 minutter.



Rør forsigtigt rundt fra tid til anden.

Pynt med chili og friskhakket koriander.

Serveres med ris og eller Naan/fladbrød samt nogle skiver frisk citron og frisk løg skiver.


Velbekommen 

Retten kan også laves med andre lever typer:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar