Translate

torsdag den 27. november 2014

Bær crumble

Hurtig og ligetil. 

Med de frosne bær tager det næsten ingen tid at tilberede en lille snack til aftenskaffen.

Kagen egner sig til 4 personer. 

Til crumble toppingen skal der andvendes:

75g koldt smør
75g sukker
170g mel
2 tsk vanilijesukker 
1/2 tsk stødtkardemomme
1/2 tsk kanel
Ca, en håndfuld (efter ønske- og kan undlades) groft hakkede mandler

Til fyldet skal der anvendes:

En pose frosne bær.
3 spsk sukker- tilsæt efter smag. Nogle kan lide den ekstra sødme andre kan lide bærenes naturlige surhed.

Tilberedelsen af fyldet:
-
Bær kommes direkte i et smurt bagefad. Herpå drysses med sukker og derefter toppes der med crumble toppingen. 

Tilberedelsen af crumble toppingen:
-
I en skål, blandes smør, sukker, mel, samt alle de øvrige ingredienser med fingerspidserne, indtil blandingen ligner brødkrummer. En foodprocessor kan også anvendes. 
Drys crumble over. 
Bages ved 180 grader i 18-20 min, eller indtil toppingen er gylden brun.


Vær opmærksom på at fyldet er varmt som lava, så lad den afkøle inden serveringen.

Serveres med custard, is eller cream fries til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar