Mash daal kenema, salan/ hvide linser med krydret hakkekød
Valg af hakkekød er efter smag og ønskes det, kan man kan man erstatte linserne med, ærter, kartofler eller bønner, eller blot serveres retten på normalvis (uden noget i) med ris, fladbrød/roti samt salat og chutney til.
Anvend bla resterne, i en lun fuldkornswrap eller i pitabrød med salat og dressing til dagen efter eller som frokost. Retten er også fryseegnet.
Til retten skal der anvendes:
500g hakkekød
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. ogsmag retten til under vejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1dl skyllet hvide linser (mash daal)
1/2 garam masala
½ dl oliven olie
2 spsk frisk hakket koriander til pynt
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær,hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reduceres til jævn og kødet tilføjes. Hertil tilsættes 2 dl vand. Blusset forblives på jævn og kødet simres indtil mørt og vandet kogt ud. Tilsat krydderierne steges alt indholdet, til kødet er stegt brunt og olien separeres fra kødet. Tilsæt to-tre dl vand samt linserne og lad det simre i ca 40 min på anden mindste blus, med låg over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar