Translate

søndag den 4. august 2013

Chicken shahslik

Sweet and sour Spicy asiatisk ret.



Udbredt i Asien er denne version den pakistanske udgave.
Den serveres mest på restauranter men nu kan den også tilberedes hjemme.


Til retten skal der anvendes: 

800g Udbenet kylling lår (i stykker) -bryst kan benyttes men vær opmærksom
på at stege tiden dermed formindskes så kødet ikke udtørres.
3dl kylling bouillon (jeg koger personligt de udbenet ben op med lidt hvidløg og løg samt chili pulver og salt og bruger den væske).
1 fint snittet løg
1 hakket peberfrugt i tern
2 kviste hvidløg
2 spsk eddike
4 spsk Sojasauce 
Salt og chiliflager efter smag- start med 1tsk og smag retten til undervejs.   
3 spsk worcestersauce 
4 tsk Sort peber
Frisk chili samt frisk koriander til pynt - normalvis er der ikke koriander til men jeg har både lavet den med og uden.
5 stykker nelliker
1 tsk Tomatpuré 
2 - 3 dl (afhængig af hvor sød og klisteret man ønsker den. Smag den evt til) sweet Chili sauce (evt med hvidløgs smag) 
2 dl Ketchup.
-
Kombiner kylling, eddike, soya sauce, sort peber,chiliflager, Worcestershire sauce og lad det marinere. 
I en opvarmet gryde steges løg og peberfrugt (jeg anvender blot lidt vand for at blødgøre løget i stedet for at bruge olie, men ønskes det, kan de steges gyldne med to spsk olie) herefter hældes hele marinereden samt kyllingen ned i og steges på fuld blus. Hertil tilsættes nelliker og presset hvidløg. 
Derefter tilsættes tomatpure, chili hvidløg sauce, lidt mere rød chili, 2 spsk sojasauce samt tomat ketchup. 
Juster gerne varmen hvis det er for højt. 
Tilføj kylling bouillonen og bring i kog indtil kylling stykkerne er møre (burde ikke tage lang tid da stykkerne er bitesize) og væsken formindset. Retten burde have en klistrende konsistens ligesom på billedet. 
Serveres med æg stegte ris eller normale ris til samt frisk koriander.



Opskriften på egg fried rice findes også her på bloggen.
Go fornøjelse og velbekommen :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar