Sweet
and sour Spicy asiatisk ret.
Udbredt
i Asien er denne version den pakistanske udgave.
Den
serveres mest på restauranter men nu kan den også tilberedes
hjemme.
Til
retten skal der anvendes:
800g Udbenet kylling lår (i
stykker) -bryst kan benyttes men vær opmærksom
på at stege tiden
dermed formindskes så kødet ikke udtørres.
3dl kylling bouillon (jeg koger
personligt de udbenet ben op med lidt hvidløg og løg samt chili
pulver og salt og bruger den væske).
1 fint snittet løg
1 hakket peberfrugt i tern
2 kviste hvidløg
2 spsk eddike
4 spsk Sojasauce
Salt og chiliflager efter smag-
start med 1tsk og smag retten til undervejs.
3 spsk worcestersauce
4 tsk Sort peber
Frisk chili samt frisk koriander til
pynt - normalvis er der ikke koriander til men jeg har både lavet
den med og uden.
5 stykker nelliker
1 tsk Tomatpuré
2 - 3 dl (afhængig af hvor sød og
klisteret man ønsker den. Smag den evt til) sweet Chili sauce (evt
med hvidløgs smag)
2 dl Ketchup.
-
Kombiner kylling, eddike, soya
sauce, sort peber,chiliflager, Worcestershire sauce og lad det
marinere.
I en opvarmet gryde steges løg
og peberfrugt (jeg anvender blot lidt vand for at blødgøre løget i
stedet for at bruge olie, men ønskes det, kan de steges gyldne med
to spsk olie) herefter hældes hele marinereden samt kyllingen
ned i og steges på fuld blus. Hertil tilsættes nelliker og
presset hvidløg.
Derefter tilsættes tomatpure, chili
hvidløg sauce, lidt mere rød chili, 2 spsk sojasauce samt tomat
ketchup.
Juster gerne varmen hvis det er for
højt.
Tilføj kylling bouillonen og bring
i kog indtil kylling stykkerne er møre (burde ikke tage lang tid da
stykkerne er bitesize) og væsken formindset. Retten burde have en klistrende konsistens ligesom på billedet.
Serveres med æg stegte ris eller
normale ris til samt frisk koriander.
Opskriften
på egg fried rice findes også her på bloggen.
Go
fornøjelse og velbekommen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar