Røde linse ret
Masoor daal er en proteinrig suppe Curry. Den kan både serves med ris eller blot roti, samt en god portion salat til.
Populær i både Pakistan samt Indien, men også de arabiske og samt tyrkiske lande har deres version.
Dette
er
en
let
og
hurtig
ret.
Til
retten
skal
der
anvendes:
500g
røde
linser
2
fed
hvidløg
2
tsk.
revet
ingefær
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
2
tsk.
stødt
spidskommen
2
tsk.
stødt
koriander
2
spsk
frisk
hakket
koriander
1
dl
oliven
olie
De
røde
linser
skylles
og
kommes
i
en
damp
gryde,
også
kendt
som
en
pressure
cooker,
med
kogende
vand.
Har
man
ikke
en
damp
gryde/pressure
cooker,
kan
retten
godt
laves
uden.
Linserne
skal
blot
kommes
i
en
dyb
gryde
og
koges
møre.
Herefter
tilsættes, ingefær,
salt
samt
chilipulver.
Det
hele
koges
i
ca.
ti
min
hvorefter
presset
sættes
på.
Efter
dampen
er
frigivet
sættes
varmen
ned
til
middel
og
omkring
ti
min
efter
sættes
gryden
til
side
og
låget
fjernes
når
dampen
er
afkølet.
Linserne
skal
være
bløde,
hvis
de
ikke
er,
skal
de
koges
i
damp
gryden
over
endnu
en
omgang.
Anvendes
der
normal
gryde,
koges
de
blot
over
jævn
varme
til
de
er
møre
og
helt
opløst.
Der
tilsættes
vand
undervejes,
da
væsken
formindes
under
tilberedningen.
Når
de
har
den
ønskede
konsistens
og
sovsen
er
formindsket,
skrues
der
ned
for
varmen
imens
”tarka”
laves.
Tarka
er
en
krydrings
form,
også
kendt
som
temperering,
hvor
man
opvarmer
olie
og
tilsætter
forskellige
krydderier
som
steges
gyldne
hvorefter
de
tilsættes
den
oprindelige
ret.
I
en
separat
lille
stegepande
eller
kasarolle,
opvarmes 1 dl
oliven
olie.
På
middel
varme
steges presset
hvidløg
med
stødt
spidskommen
samt
koriander
og
evt.
hakket
grønne
chilier
(kan
dog
udelukkes)
til
det
er
gyldent.
Denne
blanding
kommes
direkte
i
gryden
med
linser
i.
Hold
hovedet
væk
fra
gryden
da
det
ville
splutter,
som
er
helt
i
orden
og
normalt.
Retten
er
klar
til
servering.
Serveres
over
hvide
ris.
Pyntes
med
frisk
hakket
koriander.
Linserne
kan
koges
med
mere
vand
hvis
der
ønskes
en
flydende
konsistens
som
egner
sig
godt
til
ris.
Hvis
man
ønsker
at
servere
chappati
eller
fladbrød
til,
da
koges
den
såvidt
muligt
ned
og
serveres
som
suppe
med
brød
til.
Det
er
helt
op
til
den
enkelte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar