Translate

søndag den 4. august 2013

Masoor daal- røde linser

Røde linse ret


Masoor daal er en proteinrig suppe Curry. Den kan både serves med ris eller blot roti, samt en god portion salat til.

Populær i både Pakistan samt Indien, men også de arabiske og samt tyrkiske lande har deres version. 


Dette er en let og hurtig ret.
Til retten skal der anvendes:
500g røde linser
2 fed hvidløg
2 tsk. revet ingefær
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 spsk frisk hakket koriander
1 dl oliven olie
De røde linser skylles og kommes i en damp gryde, også kendt som en pressure cooker, med kogende vand.
Har man ikke en damp gryde/pressure cooker, kan retten godt laves uden. Linserne skal blot kommes i en dyb gryde og koges møre.
Herefter tilsættes, ingefær, salt samt chilipulver.
Det hele koges i ca. ti min hvorefter presset sættes på. Efter dampen er frigivet sættes varmen ned til middel og omkring ti min efter sættes gryden til side og låget fjernes når dampen er afkølet.
Linserne skal være bløde, hvis de ikke er, skal de koges i damp gryden over endnu en omgang.
Anvendes der normal gryde, koges de blot over jævn varme til de er møre og helt opløst. Der tilsættes vand undervejes, da væsken formindes under tilberedningen. Når de har den ønskede konsistens og sovsen er formindsket, skrues der ned for varmen imenstarkalaves.
Tarka er en krydrings form, også kendt som temperering, hvor man opvarmer olie og tilsætter forskellige krydderier som steges gyldne hvorefter de tilsættes den oprindelige ret.
I en separat lille stegepande eller kasarolle, opvarmes 1 dl oliven olie. middel varme steges presset hvidløg med stødt spidskommen samt koriander og evt. hakket grønne chilier (kan dog udelukkes) til det er gyldent.
Denne blanding kommes direkte i gryden med linser i. Hold hovedet væk fra gryden da det ville splutter, som er helt i orden og normalt.
Retten er klar til servering. Serveres over hvide ris.
Pyntes med frisk hakket koriander.
Linserne kan koges med mere vand hvis der ønskes en flydende konsistens som egner sig godt til ris. Hvis man ønsker at servere chappati eller fladbrød til, da koges den såvidt muligt ned og serveres som suppe med brød til. Det er helt op til den enkelte.
Velbekommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar