Fusion chili con carne
Krydret proteinrig ret. Hertil kan der tilberedes simple hvide ris, wraps eller endda tortilla chips til.
Serveres med guacamole eller krydret creams freis. Græsk yoghurt kan også anvendes. Tilsæt nogle krydderier og forvandel den til en lækker dip.
Chili
con
carne-
med
pakistansk
twist
Hurtig
og
let
middagsret.
Man
kan
regulere
med
styrken
af
chili
hvis
der
er
børn
ved
bordet.
Til
retten
skal
der
anvendes:
2
spsk.
Oliven
olie
til
stegningen
500g
hakket
kvalve/lammekød
2
fint
hakket
løg
2
kvist
presset
hvidløg
1
spsk.
Fint
revet
ingefær
1
dåse
hakket
tomat
i
dåse-
gerne
med
basilikum/oregano
smag
1
dåse
chili
kedney
beans.
De
er
ikke
så
stærke,
så
ekstra
chili
flager
kan
sagtens
tilsættes
Salt
og
stødt
peber
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
2
tsk.
Stødt
spidskommen
2
tsk.
Stødt
koriander
2
tsk.
Tørret
oregano
2
spsk
frisk
hakket
koriander
til
pynt,
samt
få
blade
frisk
basilikum,
hvis
det
tilgængeligt
-
Løg,
hvidløg,
ingefær
samt
de
hakkede
tomater
steges
i
en
opvarmet
dyd
gryde,
tilsat
olivenolie.
Tilsæt
herefter
kødet
og
steg
det.
Skrue
ned
for
varmen
og
tilsæt
1
dl
vand
og
lad
det
simre.
Når
det
har
kogt
i
ca.
½
time
tilsættes
beans
og
de
øvrige
ingredienser.
Lad
retten
koge
i
yderligere
30min,
så
alle
de
forskellige
ingredienser
kan
koge
godt
sammen.
Ønsker
man
en
tør
konsistens-
til
brød
og
salat
til,
kan
retten
koges
ned.
Ønskes
det
modsatte-
til
ris
(som
er
det
mest
normale)
kan
der,
når
bønnerne
kommes
i,
tilsættes
et
par
dl
vand.
Smag
til
med
salt
og
peber
og
afslut
retten
med
pynt
og
en
frisk
skål
salat.
Velbekommen.
Passer
godt
til
de
middagsaftens
hvor
det
godt
må
gå
lidt
ekstra
stærkt,
men
samtidigt
smage
godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar