Translate

torsdag den 1. august 2013

Spicy chili con carne

Fusion chili con carne


Krydret proteinrig ret. Hertil kan der tilberedes simple hvide ris, wraps eller endda tortilla chips til. 


Serveres med guacamole eller krydret creams freis. Græsk yoghurt kan også anvendes. Tilsæt nogle krydderier og forvandel den til en lækker dip.

Chili con carne- med pakistansk twist


Hurtig og let middagsret. Man kan regulere med styrken af chili hvis der er børn ved bordet.
Til retten skal der anvendes:
2 spsk. Oliven olie til stegningen
500g hakket kvalve/lammekød
2 fint hakket løg
2 kvist presset hvidløg
1 spsk. Fint revet ingefær
1 dåse hakket tomat i dåse- gerne med basilikum/oregano smag
1 dåse chili kedney beans. De er ikke stærke, ekstra chili flager kan sagtens tilsættes
Salt og stødt peber efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
2 tsk. Tørret oregano
2 spsk frisk hakket koriander til pynt, samt blade frisk basilikum, hvis det tilgængeligt
-
Løg, hvidløg, ingefær samt de hakkede tomater steges i en opvarmet dyd gryde, tilsat olivenolie.
Tilsæt herefter kødet og steg det. Skrue ned for varmen og tilsæt 1 dl vand og lad det simre. Når det har kogt i ca. ½ time tilsættes beans og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i yderligere 30min, alle de forskellige ingredienser kan koge godt sammen.
Ønsker man en tør konsistens- til brød og salat til, kan retten koges ned. Ønskes det modsatte- til ris (som er det mest normale) kan der, når bønnerne kommes i, tilsættes et par dl vand.
Smag til med salt og peber og afslut retten med pynt og en frisk skål salat.
Velbekommen.
Passer godt til de middagsaftens hvor det godt lidt ekstra stærkt, men samtidigt smage godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar