Krydret kyllinge ret.
Denne
ret
er
meget
kendt
og
udbredt
i
England
og
her
er
min
udgave.
Til
retten
skal
der
anvendes:
1kg
Kylling
i
mundrette
stykker-
renset
og
skyllet
Disse skal
marineres
i
følgende:
1
½
dl
yoghurt
naturel
2
kviste
presset
hvidløg
1
spsk
fint
revet
ingefær
2
tsk
garam
masala
1
tsk
gurkemeje
Salt
samt
rødchili
pulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
Saften
af
en
halv
citron
Det
er
ideelt
at
lade
kyllingestykkerne
marinere
natten
over
i
køleskabet,
men
selv
få
timer
er
godt.
Til
masala/sovsen:
2
fint
hakket
løg
2
kviste
presset
hvidløg
2
tsk
fint
revet
ingefær
2
spsk
tomatpure
3-4
dl
vand
2 dl madladningsfløde
1
dl
oliven
olie
Salt
samt
rødchili
pulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
2
tsk
stødt
koriander
2
tsk
stødt
spidskommen
2
spsk
fint
hakket
frisk
koriander
samt
citronskiver
til
pynt
-
De marineret kyllinge stykker, grilles
i
en
bredpande
i
forvarm
oven
ved
250
grader
i
10-12min
I
en
dyp
gryde
opvarmes
olien
og
løgene
steges
gyldne
ved
jævn
varme.
Herefter
tilsættes
hvidløg,
ingefær,
tomatpure,
gurkemeje
samt
salt,
chilipulver
og
vand.
Når
massen
er
blevet
gylden,
tilsættes
stødt
spidskommen
samt
stødt
koriander.
Herefter
tilsættes
kødet,
fløden
samt
al
overflødig
marinade.
Hvis
sovsen
er
for
tyk,
kan
der
tilsættes
mere
vand.
Afsluttes
med
frisk
hakket
koriander.
Til
denne
ret
serveres
der
simple
hvide
ris
samt
en
raita
til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar