Translate

mandag den 5. august 2013

Chicken Tikka Masala-Klassisk kylling curry

Krydret kyllinge ret.

Denne ret er meget kendt og udbredt i England og her er min udgave.

Til retten skal der anvendes:
1kg Kylling i mundrette stykker- renset og skyllet
Disse skal marineres i følgende:
1 ½ dl yoghurt naturel
2 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
Salt samt rødchili pulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
Saften af en halv citron
Det er ideelt at lade kyllingestykkerne marinere natten over i køleskabet, men selv timer er godt.
Til masala/sovsen:
2 fint hakket løg
2 kviste presset hvidløg
2 tsk fint revet ingefær
2 spsk tomatpure
3-4 dl vand
2 dl madladningsfløde
1 dl oliven olie
Salt samt rødchili pulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk fint hakket frisk koriander samt citronskiver til pynt
-
De marineret kyllinge stykker, grilles i en bredpande i forvarm oven ved 250 grader i 10-12min
I en dyp gryde opvarmes olien og løgene steges gyldne ved jævn varme. Herefter tilsættes hvidløg, ingefær, tomatpure, gurkemeje samt salt, chilipulver og vand.
Når massen er blevet gylden, tilsættes stødt spidskommen samt stødt koriander. Herefter tilsættes kødet, fløden samt al overflødig marinade. Hvis sovsen er for tyk, kan der tilsættes mere vand.
Afsluttes med frisk hakket koriander.
Til denne ret serveres der simple hvide ris samt en raita til.
Velbekommen 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar