Translate

onsdag den 21. august 2013

Kyllinge kødboller

Spicy krydret lækkerier


Som kan servers som forret, fingerfood eller som her i en ret, til fuldkorns spagetti med en frisk salat til. 

Med og uden sovs, smager disse kødboller rigtig godt. 

Kyllinge hakkekødet kan udveksles med lamme/kalve eller okse.

Disse er fedtfrie da de kun indeholder deres egen fedt og er tilberedt uden tilsætningen af anden fedt.

Til bollerne skal der anvendes:


400 g hakket kylling kød
Salt og peber efter smag
1/2 fint snittet løg
2 finthakket forårsløg 
2 spsk tandoori masala krydderi.

Færdig lavet kebab krydderi kan også anvendes. Fordelene er at man derved får flere krydderier end man ellers har liggende. Man skal dog være varsom med at anvende dem da nogle kan være stærke. Så start med en halv pose fra en pakke med to i. Hos os anvender vi tit mærket Laziza. Ellers kan de følgende udelukkende anvendes. 

1 tsk. stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk garam masala
1 frinthakket grøn chili eller chiliflager efter smag
1/2 dl frisk hakket koriander
2 tsk. Mini/skummemælk
1 æg
2 spsk mel eller kikærtemel
2 Kvist presset hvidløg
-
Rør hakkekødet sammen med alle ingrediensens og lad derefter farsen hvile ½ time i køleskabet.
Form kødboller af farsen med hænderne dyppet i vand.
Rul dem til små bolde og sæt dem på en beklædt bradepande.
Herefter steges de i ovnen under grill ved 225 grader i ca. 5 min. på hver side (eller til de er stegte efter ønske).

Kommes i soven og den færdig kogte pasta vendes i.

Soven bestod af:

En halv dåse hakkede tomat i dåse gerne med smag
1/2 hakket løg
1 Kvist presset hvidløg
1 dl vand
1/2 hakket peberfrugt
Rød chili pulver salt og peber efter smag
Sagten af en kvart citron
1/2 tsk stødt korinander
1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano
1/2 tsk røget paprika
Løg hvidøg steges kort, hertil tilsættes de hakkede tomater og peberfrugt. Efter ca ti min, blendes det og vand samt de øvrige ingredienser tilsættes. Når soven er reduseret tilsættes de grillede kødboller. Ønskes der mere sovs, kan en hel dåse hakkede tomat tilsættes samt ekstra krydderier og et løg i stedet for d halve.

Pyntes med frisk revet fedtreduceret ost inden serveringen.

Velbekommen :)

Kødbollerne kan også fryses.

Her toppede jeg med jalapenõns inden de blev vendt sovsen- men d fordi jeg er meget chili og salt glad =p

Lav en dressing/dip salat eller pita/pasta ret med inspiration fra øvrige opskrifter på.



2 kommentarer:

  1. Det ser virklig lækkert ud, men må jeg bede om opskriften?

    På forhånd tak :)

    SvarSlet
  2. Tusind tak.=)

    Den kommer snarest=)

    SvarSlet