Translate

lørdag den 31. august 2013

Palak murgh- spinat med kylling

Spicy kylling med spinat


1 hel  kylling- renset og skåret i passende stykker 
2 dl yoghurt 
3 fint hakket løg 
2 fint hakket tomater 
3 laurbær blade  
4 grønne kardemomme
5  peberkorn  
4presset fed hvidløg 
2spsk fint revet ingefær
Salt samt chili pulver efter smag (start med 2 tsk af hver og tilsæt evt løbende efterfølgende)
1 tsk gurkemeje 
2 tsk stødtkoriander 
2 tsk stødtspidskommen 
1 tsk garam masala.
1 dl oliven olie
1 -2 poser frossen spinat. Det varier alt efter hvor stor poserne er. Som grund regl kan man sige at, ønskes der meget så brug to, ønskes der mindre spinat, jamen så anvend mindre.
Frisk koriander til afsluttende pynt.
-
Marinere kyllingen i yoghurt halvdelen af ingefær og hvidløg (2 hvidløg og 1 spsk revet ingefær blendes med 1spsk vand så d former en form for våd paste) i en time.

Derefter varmes olien op i en dyp gryde. Heri tilføjes løg, laurbærblade, peberkorn , samt nelliker og karmdemomme . Når løgene bliver lidt brune tilføjes tomaterne, resterende hvidløg samt ingefær.

Steg indtil det er gylden brunt og tilføj salt chili pulver samt gurkemeje.
Herefter tilføjes kyllingen inklusiv marinaden og den frosne spinat.

Der skal ikke tilføjes ekstra væske da vandet fra kyllingen samt spinaten er nok til at koge kyllingen igennem. 
På mellem til høj varme, steges indtil al vand fordamper og olien seperares.




Tilføje garam masala, spidskommen og stødt koriander. steg og nu kan der tilsættes vand hvis man ønsker at retten skal have en sovs- ellers slukkes varmen og retten pyntes med frisk koriander og evt grønne chili.

Tilsætter man lidt vand, så lad det varme igennem i få minutter på lav varme og server med fladbrød, hvide ris eller naan samt salat til og syltede tomat/løg salat.

Velbekommen 

Retten kan også tilberedes med kyllingbryst dog er tilberedestiden forkortet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar