Translate

lørdag den 31. august 2013

Toor/toi daal- Linse ret

Med en anderledes linse, som på engelsk kaldes pigeon pea.
Den kan ligne lidt de gule eller kogte røde linser, men dette er dog pga gurkemejen. 
Toi daal er en meget enkel tempereret linseret.

Til retten skal der anvendes:

 1/2dl olivenolie

Salt og chilipulver efter smag (start dog med 2 tsk af hver og smag det til under tilberedningen)

1 spsk fint revet ingefær

2 tsk Sennepsfrø 

1 tsk Gurkemeje

1/2 tsk Hing (asafoetida pulver)

4 Karry blade (disse kan dog undlades. Jeg kan personligt ikke li dem men mange kan godt, så det er op til en selv om man ønsker dem eller ej, men vil dog opfordre til at man prøver dem. Specielt i denne ret)

2 fint snittet grønne chili (kan undlades eller tilsættes hele så de kun giver smag men ikke for meget kraft)

Tur dal , kogte og mosede 

Frisk hakket koriander til pynt
 
-
Vask Toor daal. Kom det i en opvarmet pressekoger med kogende vand. Tilsæt hertil, salt, chilipulver og gurkemeje og pres koge det 15-20min eller indtil lindserne er kogt.

Når daal er kogt, masses den grundigt og sættes tilside . 

I en lille karserolle/stegepande opvarmes olien. Hertil tilsættes, sennepsfrø , når de sprutter, tilføjes ingefær , asafoetida pulver (Hing) samt grønne chili og karry blade .

Efter kort stegning (det udgiver en duft) tilføjes det linserne og blandes.

Hvis daal er for tyk, kan der justeres med tilsætning af vand .
Smag evt retten til med salt og lad det simre i et pr minutter.
Sluttes af med frisk hakket koriander.
 
Retten kan serveres med hvide ris samt en skål salat og nogle syltede løg til.
Eller med mango salsa, chutney og salat til:)

Velbekommen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar