Krydret flækkede gule linser med ris
3dl Chana daal (koges i 15min med 1 tsk salt, 1 tsk rød chilipulver og 1/2tsk gurkemeje- derefter sættes det tilside)
1/2sl olivenolie
2 tsk hel spidskommen
2tsk stødt koriander
2 sorte kardemomme frø
1 kanel stang
3 grønne kardemomme frø
1/2 tsk nellike
1/2 tsk stort peber frø
1 tsk garam masala
2 laurbærblade
2 hele friske grønne chili
2dl Yoghurt
1 spsk fint revet ingefær
2 kviste hvidløg
Salt og chilipulver efter smag (start med to smag retten til undervejs)
3dl skyllet og kogt Basmati-ris
1 fint snittet løg (steg denne gylden brun i lidt olie og sæt tilside)
Frisk hakket koriander
-
I en dyp gryde opvarmes olie og lauerbærblade, spidskommen, koriander,kardemomme (begge),kanel nelike og sort peberkorn samt garam masala tilsættes. Herefter tilsættes ingefær og hvidløgs paste (ingefær og hvidløg blendes fint med to spsk vand). Når dette har stegt kort, tilføjes chana daal. Svits kort og skrue herefter ned til svageste varme. Tilsæt et lag af de kogte ris, derefter stegte løg, så igen et lag ris, så frisk hakket koriander og til slut igen stegte løg.
Forsegl låget med et vådt viskestykke og lad retten stå og dampe i 30 min.
Servers med raita/taziki samt frisk frisk salat til.
Velbekommen
Man kan også tilsætte frisk hakket mynte sammen med korianderen for ekstra smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar