Translate

tirsdag den 6. august 2013

Sheehk kebab- kebab på spyd

(Fedtfattige) Spicy kebab



Velegnet picnic mad, forret eller som tilbehør til en hovederet.

Lette at forberede, lækre og sunde at spise. De er tilberedt med krydderier men helt uden tilsat fedt.

Sheek kebab /grillede lammespyd
Anvend helst hakket lammekød eller kalvekød, da de indeholder mindre fedt og mindre kolesterol i forhold til oksekød.



I de etniske forretninger kan der købes forskellige krydderi pakker som passer godt og tilføjer et ekstra element til retter. Ikke alle retter behøver krydderi pakker, men til disse spyd indeholder masala krydderi blandingen for sheek kebab ekstra krydderier der ellers ikke kan fås. De indeholder også chili så vær sparsom med den øvrige chili tilføjelse. Da det blot er ekstra forstærkere, kan det undlades hvis det ønskes.

Til spyddene skal der anvendes:
1 kg hakkekød
4 stykker fint hakket forårsløg
1 fint hakket tomat (kan undlades)
2 presset hvidløg
2 stk. fint hakket grønne chili (undlades hvis man ikke ønsker spyddene for stærke. Hvis masala blandingen bruges kan det blive for stærke)
2 spsk frisk hakket koriander
Salt efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 spsk. sheek kebab masala mix
-
Alle ingredienserne fint hakkes og kommes med kødet i en skål hvorefter det blandes godt og grundigt. Brug fingrene og lad det stå på køl i et par timer.

Tag en håndfuld kød blanding og sæt det på et grillspyd. Form dem lange og tynde.
Spydene sættes over en grill eller i ovnen på 200 grader. Grilles gyldne på alle sider.
Serveres med chutney, raita og frisk salat til. Ønskes det kan der laves friske naan til.

Velbekommen.
Tip:
Hvis kebabene har svært ved at holde sig faste så tilsæt 1 spsk. mel, rasp eller besan (kikærte mel), dette vil give dem en fastere form.


Serves normalvis med naan chutney samt salat til. 


Samt et stort iskoldt glas sodavand hehe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar