Dippen kan anvendes til utallige ting. Feks til at smøre i sandwich, i en pasta salat, på knækbrød eller brug den som dip til ovnbagte kogte kartofler eller rå grønsagsstænger.
Til dippen skal der anvendes:
250 g ærter
Lille fint snittet løg
1 fed presset hvidløg
1 dl vand
salt og peber
En grøn chili
Frisk koriander
Forårsløg til pynt
Evt grøntsagsbouillon
-
Svits løg samt hvidøg i en karserolle eller dyb pande. Helst non stick da bruge af olie dermed kan undlades.
Tilsæt ærter og vand i gryden (for mere smag kan der tilføjes bouillon til vandet) og varm det hele op. Tag gryden af varmen og blend det hele igennem med en stavblender. Tilsæt frisk koriander, chili, samt salt og peber og blend igen.
Kom dippen i en lille beholder og stil den i køleskabet indtil den skal bruges.
Prøv også at tilberede en rød dip af peberfrugt, humus eller en guacamole af avokado.
Kan friskes op med en skvat citron saft og pyntes med lidt frisk hakket forårsløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar