Translate

lørdag den 12. oktober 2013

Ananas chutney

Anannas chutney

Velegnet som tilbehør til diverse retter. Såsom kød kylling fisk eller rigsretter og kan derudover også smøres i en toast med ost, basilikum tomat og oregano.

Til chutneyen skal der anvendes:

1 lille ananas, kan tit anskaffes i udenlandske grønthandlere -skæres i mindre stykker
2 spsk sukker
3 tsk olie, 
Salt og Chilipulver efter smag. Start med 1 tsk af hver 
En lille rød chili- kerne fri og fint hakket
1 tsk mel
2 tsk sennepsfrø
2 tsk spidskommen 
2 tsk anisfrø
1/2 tsk bukkehornsfrø
 2 tsk nigella frø
-
I en gryde opvarmes olien. Hertil tilsættes halvdelen af spidskommen, anisfrø, sennepsfrø, bukkehornsfrø og nigellafrøene. Det steges indtil ananasen er mør. Salt og chili tilsættes.


Der kan tilsættes mere vand, hvis det er nødvendigt for at gøre ananas stykkerne blødere. 
Der laves en tyk jævning af melen som tilsættes. 

Resten af krydderierne ristes på en anden tør pande og tilsættes.



Sættes på køl og servers til diverse retter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar