Channa daal
Krydret linseret som kan serveres som hovedret til en kødfri middagsret.
Til denne linseret skal der anvendes:
250g channa daal (flækkede kikærter)- skylles flere gange
2 tsk spidskommen
2 laurbærblade
2 presset fed hvidløg
1 tsk. gurkemeje
2 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag
2 friske hele chili
1/2 oliven olie
Friskhakket koriander
-
Daal blandes med 1/2 l. vand i en gryde og bringes i kog. Salt og chilipulver tilsættes med gurkemeje.
Varmen reduceres og den simre i ca. 20 minutter.
I en seperat pande opvarmes olie ved jævn varme. Kom de hele chilier presset hvidløg og resten af ingredienserne i og svits det hele i 2-3 minutter under omrøring.
Krydderiblandingen tilsættes daal og blandes. Den sauce som daalen indeholder skal ikke være for tynd hvis det er fladbrød eller naan det skal serveres med. Derfor hvis du synes at den er for tynd så kog den ind.
Ellers servers retten med ris salat og evt chutney.
Her vil ananas chutney være velegnet såvel som den originale koriander chutney.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar