Creamy dreamy lamb Curry
Creamet lammeret med kokosmælk .
Den cremet kokosmælk giver et mildt afsluttende element til en ret der ellers ville være kedelig og uden tekstur.
Til retten skal der anvendes:
500g Lammekød. Renset og skåret i tern
2 finthakkede løg
2 presset hvidløg
2 finthakkede chilier
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje,
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
Salt og chilipulver efter smag
1 tsk knust mehti (bukkehorns blade)
1/2 dl oliven olie
1 dåse hakkede tomater
2,5 dl kokosmælk- gerne en lettere udgave
Frisk koriander og citron både til pynt
- En dyp gryde opvarmes olie løgene steges med hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og chilipulver. Herefter tilsættes kød som brunes og vendes i krydderiblaningen. Rør salt og tomater samt vand så det netop dækker kødet og lad det simre i halvanden time eller til kødet er mørt.
Tilføj bukkehorns blade og herefter tilsættes kokosmælk og kog videre i få min til saucen er blevet tyk.
Server retten med frisk koriander.
Serveres med ris, fladbrød eller naan til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar