Arabiske kebab/kødboller med pakistansk twist
Til kebabene skal der anvende :
1 kilo hakket lammekød/oske eller kalvekød
75 g pinjekerner
1 groft hakkede løg
1 håndfuld friske mynteblade
Skrællen af en citron
2 tsk allehånde
1/2 tsk kanel
2 tsk spidskommen
1 tsk garam masala
2 tsk stødt koriander
1/2 dl olivenolie,
salt peber og chilipulver efter smag
Frisk hakket koriander til pynt
-
Opvarm en tør pande og rist pinjekernerne indtil de er let gyldne.
De sættes dem til side.
Derefter opvarmes spidskommen på panden i et pr minutter
Løg kommes i en foodprocessor sammen med mynteblade, citron skrællen og alle krydderier, salt chili og peber. Bland massen grundigt med det hakkede lammekød. Til sidst blandes pinjekernerne med i kødet.
Form lammekødet til små kødboller på størrelse med en valnød. Det letteste er at tage en lille klump, fugte hænderne i vand og rulle dem.
Pinjekernerne skal ligge inden i kødbollerne, ikke udenpå.
Opvarm olie i en stegepande og steg lammekødbollerne i cirka 10 min. 5 minutter på hver side.
Serveres med friskhakket koriander hunmus, citron både og syltede løg samt chutney.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar