Translate

fredag den 11. oktober 2013

Sabzis kardemomme boller

Nostalgi- Teboller med kardemomme:


Duftede søde boller der altid tager mig tilbage til barndommen. De blev altid bagt og serveret til fødselsdagsfesterne hos de danske klassekammarater og smagte  fantastisk. 
Disse kan også fryses ned. 

Til bollerne skal der anvendes:

2½ dl lunkent vand
50 g gær eller en pose tørgær
½ tsk salt
1 æg
75 g sukker
75 g blødt smør eller smagsneutral olie
2 tsk stødt kardemomme
ca. 550 g hvedemel

-
Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, smør/olie og salt røres i (jeg anvender altid røremaskine).
Bland mel og kardemomme og tilsæt det lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem. Den skal være blød og smidig. Herefter skal den hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste æltning, formes dejen til boller, som hæver tildækket på en bageplade i ca 20 min.

Ovnen opvarmes til 200 grader almindelig varme og bollerne pensles evt. med æggeblomme og lidt mælk eller blot mælk, hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. 
De kan blive lidt mærke hvis der er penslet med æg. 
Når de er færdigbagte køler de af på en rist.

Pynt evt med glasur og krymmel.

Prøv dem derudover med saltet pålæg i, som feks kalkun, ost eller kyllinge pålæg- det søde og saltet går virkelig godt sammen. 

1 kommentar:

  1. Jeg har aldrig bagt så lækre hvide boller!
    Én af vores gæster troede sågar, at det var boller fra bageren, fordi de var så lækre, luftige og flotte :-)
    Kan klart anbefales!

    SvarSlet