Kringler med ost og persille
De kan også formes som boller eller flutes.
Velegnet som tilbehør eller til madpakken.
Til kringlerne skal der anvendes:
225 g mel
35 g gær
Salt efter smag (anvender selv 1-2 tsk)
1 tsk bagepulver
75 g blød margarine (smør kan også bruges)
ca. 1½ dl danskvand
Ost- efter smag. Her emmentaler da det låg til rådighed.
En håndfuld friskhakket persille
-
Gæren opløses i danskvand, og salt, bagepulver, mel og den bløde margarine tilsættes. Tilføj herefter den revne emmentaler samt persille til dejen.
Ælt det sammen til en glat og smidig dej. Må ikke være for fast.
Form dejen til kringler (mellem 10-12) og lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve i 30 min.
Pensles med pisket æg eller mælk.
Bages i Ca. 10 min i en varm ovn ved 225 grader.
Kan anvendes til diverse retter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar