Translate

torsdag den 3. oktober 2013

Krydderkage

Normale krydderkage


Huset fyldes med en dejlig duft ligesom smil spredes på læberne. 

Til krydderkagen skal der anvendes:
175g smør
75g brun farin
100g sukker
2 æg
2 dl kærnemælk
250g mel
1 1/2 tsk kardemomme
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 1/2tsk allerhånde
1 1/2tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
-
Sukker og smør røres godt sammen, hvorefter ægget tilsættes.
Mel sigtes sammen med natron og bagepulver, og det puttes sammen med den masse du lige har lavet sammen med alle krydderierne nævnt ovenfor.
Sørg for at røre dejen godt, hvorefter du tilsætter mælken.

Hæles i en kageform. 
Bages i ca 1 time ved 175 grader. 

Lad kagerne køle lidt af.



Følgende glasur kan smørres på men kagen kan sagtens spises uden og smager fanatisk både med og uden. 


Glasur: 
4 dl. flormelis
2 spsk. kakao
2 tsk. vanille
5 spsk kold kaffe
100 gram smeltet smør

Imens kagen bager, laves glasuren. Alle ingredienser røres sammen.

Hold øje med at alle flormelis-klumperne bliver rørt ud. Lun evt. glasuren 10 sekunder i mikrobølgeovnen, det får sukkeret til at smelte.

Træk glasuren ud over kagen.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar