Translate

fredag den 25. oktober 2013

Krydret kylling i yoghurts sauce

Krydret kylling med ris


Til retten skal der bla anvendes: 

2  hele kyllinger

Yoghurtsauce:
1  friskhakket grøn chili
1  fintrevet ingefær 
0,25 liter yoghurt
2 presset fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk garam masala
2 tsk tandoori masala 
2 tsk paprika
1 tsk gurkemeje
Salt og peber efter smag 

Stegte ris:
1/2 dl Olivenolie
2 finthakkede løg
6 dl ris- vasket grundet 
6 dl bouillon (gerne kylling) opløst i vand

Rødløg i tynde skiver samt finthakket frisk koriander til servering
Rens kyllingerne. Del hver kylling i 4-6 stykker og tag skindet af. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande.

Yoghurtsauce
-
Yoghurt blendes med chili, ingefær, hvidløg og krydderier.  Hæld blandingen over kyllingestykkerne og lad det marinere så længe som muligt. Herefter grilles retten midt i ovnen. Hæld/øs saucen over kyllingerne nogle gange under tilberedelsen.

Stegte ris: opvarm olien i en dyp gryde. Svits løgene kort. Hæld bouillon ved og tilsæt risene. Bring risene i kog. Reducere varmen til helt lav blus når vandet er absorberet og lad risene dampe under lå i ca 25 min.

Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykkerne og drys friskhakket koriander over. Citron både/skiver samt fint snittede rødløg pyntes rundt om. Hæld evt saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar