Lamme Dhansak
Denne super sunde ret stammer fra persien og indeholder kød såvel som en masse sunde grøntsager samt linser.
Holder man den flydende, servers den med ris hvor den derimod serveres med naan/fladbrød hvis væske indhold reduceres.
700 g lam i tern - okse/kalve kan også anvendes
3 presset fed hvidøg
1 spsk fintrevet ingefær
5 grønne kardemomme frø
2 dl gule linser
100 g græskar. Renset, skrællet, uden kerner og i mindre stykker- tern
1 gulerod. Renset skrællet og i tern
1 tsk bukkehornsfrø
Vand til at koge kødet igennem
2 fint snittet løg
1/2 dl olie
Salt Peber og chilipulver efter smag
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk garam masala
1 håndfuld friskhakket koriander
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Hertil brunes løget hvorefter hvidløg og ingefær steges ved. Herefter tilføjes gurkemeje kardekommen og dertil kødet, salt chili samt peber. Vandet kommes dertil så kødet dækker, og bringes i kog.
Skru ned og lad det simre.
Kom i mellemtiden linser, græskar, gulerod og bukkehorn i en seperat dyp gryde og hæld vand ved, så det er dækket. Dette bringes i kog hvorefter varmes reduceres, så det simrer. Lad det simre i ca en halv time til linserne er møre.
Hæld evt. lidt ekstra vand ved, hvis det er ved at koge ud.
Kom derefter blandingen i en blender og blend til en lind masse.
Når vandet er reduceret, olien separeret tilsættes der de øvrige tørre ingredienser kødet og det steges gyldent. Tilsæt hertil den blendede masse og lad det simre igennem.
Tilføj evt lidt vand hvis du ønsker den lidt blidere.
Sluk for varmen og pynt med hakkede koriander og evt frisk hakket grønne chili.
Smag salt til.
Retten serveres med salat og chutney til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar