Translate

søndag den 13. oktober 2013

Lamme ret i creamet sauce- lam makhani

Lamb makhani- lam i flødesauce

Denne ret er en twist af den velkendte butterchicken, blot med lammekød i stedet for.


Til retten skal der anvendes:

Marinade:
800 g lam- renset og skåret i mundrette stykker
4 presset fed hvidløg
1 spsk tandoori masala- den rødeste ellers så tilsæt blot rød madfarve til yoghurten. 
1 spsk fint revet ingefær
Salt og chilipulver efter smag
 1 spsk citronsaft
 1 1/2 dl  græsk yoghurt
 1/2 tsk gurkemeje
 1 tsk garam masala

 Masala (sauce):

2 fint hakketløg
2 grønne chilier
3 presset fed hvidløg
50g smør
 3 hele nelikker
Salt efter smag
 3 grønne kardemomme
2 sorte kardemomme 
 1 kanelstang
 2 dl vand
 2 laurbærblade
 1 dåse hakkede tomat i dåse
 50g jordnødder
2 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 spsk tørrede bukkehornsblade (methi på urdu)
 1/2 l  fløde- gerne fedtreduceret 
 En håndfuld frisk koriander

-
Ingredienserne til marinaden blandes med kødet hvorefter det sættes i køleskabet mindst et par timer.
Jo længere desto bedre.

Jordnødderne lægges i blød.

Saucen anrettes ved at en dyp gryde opvarmes med smør,  hvori løg, chilier og hvidløg steges . Derefter tilføjes nelikker, kardemommekapsler, kanelstang, spidskommen garam masala og mehti, laurbærblade samt kødet. Reducere varmen til jævn og jordnødderne blendes med en smule vand, til en grov pasta, og tilføjes kødet. Tilføj tomat. Herefter tilsættes vand. 

Lad det koge indtil kødet er mørt - ca en time eller efter ønske.
Kog væsken ned og steg indholdet og massen ligner en tyk brun sauce og olien skiller. Tilføj 2 dl vand og kog kort op, ca to min.

Herefter tilføjes fløde, to tsk mehti(smuldre det med fingrene og tilsæt) samt den friske koriander.

Det hele smages til med salt, chili og citronsaft. 

Serveres med ris, fladbrød/naan samt en portion salat og chutney- se siden for forslag på disse:)

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar