Translate

søndag den 13. oktober 2013

Moong daal

Krydret daal moong 

Daal/linser, er en af de bedste måder at få sine proteinbehov dækket. 

Her er opskriften på moong daal. 

Serveres med ris fladbrød/roti/ naan eller salat samt syltede salat til. 

Til linseretten skal der anvendes

300 gram ming bønner- skylles et pr gange
1 finthakket løg
2fed hvidløg
1 spsk fint revet ingefær 
1/2 dl oliven olie
1 tsk garam masala
2 stk sort kardemomme
½ tsk gurkemeje
1  kanel stand
Salt og chilipulver 
1 liter vand
-
Bønnerne bringes i kog i vandet med ingefær salt og chilipulver.
Herefter tilsættes krydderierne.
Kog retten i en time. Rør rundt undervejs.
Smelt fedtstoffet i en dyb pande.
Heri steges løg og hvidløg til løgene er brune. Denne blanding hældes i bønnesuppen- hold hovedet væk da det sprutter.


Kog det hele igennem i  mellem 8-10 minutter.

Serveres med friskhakket koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar