Krydret daal moong
Daal/linser, er en af de bedste måder at få sine proteinbehov dækket.
Her er opskriften på moong daal.
Serveres med ris fladbrød/roti/ naan eller salat samt syltede salat til.
Til linseretten skal der anvendes:
300 gram ming bønner- skylles et pr gange
1 finthakket løg
2fed hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1/2 dl oliven olie
1 tsk garam masala
2 stk sort kardemomme
½ tsk gurkemeje
1 kanel stand
Salt og chilipulver
1 liter vand
-
Bønnerne bringes i kog i vandet med ingefær salt og chilipulver.
Herefter tilsættes krydderierne.
Kog retten i en time. Rør rundt undervejs.
Smelt fedtstoffet i en dyb pande.
Heri steges løg og hvidløg til løgene er brune. Denne blanding hældes i bønnesuppen- hold hovedet væk da det sprutter.
Kog det hele igennem i mellem 8-10 minutter.
Serveres med friskhakket koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar