Naan brød
Klassisk brød som serveres til diverse retter.
De kan pyntes med utallige smagsvarianter såsom presset hvidløg- tilføj det blot til yoghurt blandingen inden de kommes i ovnen.
Til naan skal der anvendes:
500 g mel
150 g yoghurt
1,5 dl mælk
2 tsk sukker
15 g gær
1 tsk bagepulver
1 æg
2 spsk olie
Salt
Yoghurt i en lille skål oprørt med lidt vand for at tynde det
Sesamfrø
-
Varm mælken en smule til den er lunken. Hæld mælken i en skål sammen med 1 tsk. sukker og rør gæren ud i.
Dæk skålen til og lad den stå i et stykke tid.
Put mel i en stor skål og bland det med ½ tsk salt samt bagepulver. Tilsæt resten af sukkeret, mælkeblandingen, olien, yoghurten og ægget og rør det hele sammen.
Ælt dejen grundigt, dæk den til og stil til hævning på et varmt sted i en times tid.
Varm ovnen op 220.
En bageplade belægges med bagepapir.
Ælt dejen igennem igen og form til 6 kugler- eller flere små, hvis man ønsker flere små.
Mel drysses på bordet. Rul kuglerne ud til cirka 3-4 cm tykke flade brød.
Rul kun lige så mange brød ud som kan være på pladen ad gangen. Resten rulles ud, når de skal bages.
Læg naan brødene på, prik dem med gaffel rundt omkring og pensel med yoghurt samt drys med sesam, og sæt dem højt i ovnen. Hold øje, bag i cirka 8 minutter.
Brødene serveres varme med gryde retter.
Velbekommen
De kan også fryses ned og optøes når de skal anvendes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar