Tandoori masala er et indisk blandingskrydderi.
Tandoori hentyder til tandoor-ovnen, der i Indien er en lerovn under jorden, mens masala betyder blandingskrydderi.
Røgsmagen man ofte finder i indiske og pakistanske tandoori-retter stammer fra den varme lerovn (tandoor), som anvendes til at grille kød fisk samt naan i.
Krydderierne i en tandoori er mange af de samme, som bruges i garam masala, spidskommen, kardemomme, peber, nelliker, laurbærblade, korianderfrø og kanel stænger. Desuden er der også chili, ingefær, gurkemeje og salt i en tandoori-blanding.
Tandooriblandingen er ikke så stærk men en tandoori skal være smagfuld.
Tandoori masala har en rød-brunlig farve, som stammer fra et tilsat farvestof, der som regel er pulveriseret sandeltræ.
Tandoori fås både som pulver og som en pasta (tyk masse). Normalt røres tandoori-krydderiet op med lidt yoghurt, og kød marineres i yoghurt-krydderiblandingen, før det grilles eller steges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar