Translate

søndag den 24. november 2013

Champignonsauce

Sabzis champignonsauce


Velegnet til feks fisk eller kyllinge men kan også tilføjes til koteletter eller kalkun schnitzel.

Til saucen skal der anvendes:

300g fintsnittet champignon
1 lille fintsnittet løg
50 g smør
2 dl madlavningsfløde -fedtreduceret 
4 dl mælk - mini eller skumme
1 terning grøntsagsbouillon
1 spsk mel
Salt og peber efter smag
-
Smør smeltes i en bred stegepande og heri svitses løg og svigts dem i kort tid. 

Tilsæt hvidløg og derefter champignoner og svits dem (de udgiver vand) til vandet er dampet af champignon og de begynder at tage farve. Tilføj salt og peber. Drys mel over og steg det lidt ud.  

Tilsæt fløde, mælk og bouillonterning, og bring saucen i kog. 

Smag til med salt og peber.

Serveres varm og kan med fordel pyntes med friskhakket persille,  dog ikke en nødvendighed.

Anbefales at tilsætte krydreurter som enten salvie, timian eller rosemarin når vandet fra champignonerne er kogt ud. 

Velbekommen


Hermed linket til den fedtreduceret version :
http://sabzis.blogspot.dk/2014/01/fedtfattig-champignons-sauce.html?m=1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar