Translate

lørdag den 23. november 2013

Creamt hvid kyllinge Curry

Murgh Malaiwala- hvid kylling ret


En creamt, hvid kyllinge ret. Foruden olie eller smør og kun tilsat fedtreduceret ingredienser.

Til saucen skal der anvendes :

1 dl madlavningsfløde - gerne fedtreduceret 
3 friskhakket chilier- udkern for kerner og mindsk styrken men bibehold smagen 
2 finthakket løg
2 1/2 dl mælk- mini eller skummemælk 
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk fintrevet ingefær 
Friskhakkede koriander
Salt chilipulver og peber efter smag- start med to og smag til undervejes 
1 tsk knust methi (bukkehorns blade)
2 tsk krydderi garam masala - opskrift på denne mix står forneden
2 tsk hakkede mandler

Til marinaden skal der anvndes :

5 kyllingelår- renset for skin og snittede 
1 tsk fintrevet ingefær
2 presset fed hvidløg
Salt efter smag- 1 tsk

Krydret garam masala:
2 sort kardemomme kapsel
6 styk grønne kardemomme kapsler
2 tsk spidskommen
4-5 nellike  
1 stang kanel
4-5 sorte peberkorn
Tør steg alle ingredienser og blend dem helt stødt.

-
Marinering :

Lav små snit i kylling. Marinere med ingefær, hvidløg og salt. Jo længere desto bedre men minimum en halv time

Tilberedelsen af saucen :

En dyb gryde opvarmes og heri tilsættes fløde, løg  og fiske chili.  Kog indtil løgene er bløde.

Nu tilsættes mælken og den marinerede kylling, bland godt.


Tilføj kardemomme pulver, ingefær, friskhakket koriander, salt, peber, chili, methi og krydret garam masala . Lad det simre .

Rør godt og kog i et stykke tid ved jævn blus med låg i ca 35-40 min. Smag til.


Pynt med hakkede mandler og server med ris, naan og chutney. For disse og øvrige opskrifter, kik forbi bloggen. 

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar