Translate

lørdag den 23. november 2013

Krydret vegetar ris med et sødt kys

Krydret grøntsags pilaw med abrikoser.


Til retten skal der anvendes:

2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 fed presset hvidløg
1 fint hakket gulerod- i små tern 
1 finthakket stang selleri- i små tern
I dåse drænet kikærte på dåse
1 spsk smør
1 tsk olivenolie
2 tsk hele spidskommen
1 kanelstang
6-7 sorte peberkorn
1 friskhakket chili- udkern evt kerner så smagen bibeholdes men styrken formindskes
1 tsk garam masala
2 laurbærblade 
Salt og chilipulver efter smag- start med to og smage til under tilberedelsen 
5 dl skyllet basmatiris -Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
6-8 broccoli buketter
2 finthakket tørret abrikoser 
10 dl kogende vand til risene
-
I en dyb gryde, opvarme smør og olivenolie.

Svits heri laurbærblade, kanel, sorte peberkorn og spidskommen. Når de har udgivet deres aroma- pas på de ikke brænder på, tilsættes løg, tomat pure, selleri, gulerødder og hvidløg. Svits i ca 5 min.

Tilsæt kikærter, salt chilipulver, garam masala, frisk chili og steg i ca tre min. Tilføj broccoli og nu tilføjes ris og kogende vand.

Kog indtil alt vandet er absorberet og risene puffet. 

Skru helt ned for blusset og lad retten dampe i 25 min med låget dækket med et vådt viskestykke.


Pynt med hakkede abrikoser, evt ristede cashewnødder samt forårsløg .

Velbekommen 

Retten kan serveres med utallige carry retter, eller for sig selv, samt raita, salat eller chutney til. 

Opskrifterne op disse, og mange andre findes på bloggen.

Server en afkølende og fedtfattig Shake til 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar