Krydret grøntsags pilaw med abrikoser.
Til retten skal der anvendes:
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 fed presset hvidløg
1 fint hakket gulerod- i små tern
1 finthakket stang selleri- i små tern
I dåse drænet kikærte på dåse
1 spsk smør
1 tsk olivenolie
2 tsk hele spidskommen
1 kanelstang
6-7 sorte peberkorn
1 friskhakket chili- udkern evt kerner så smagen bibeholdes men styrken formindskes
1 tsk garam masala
2 laurbærblade
Salt og chilipulver efter smag- start med to og smage til under tilberedelsen
5 dl skyllet basmatiris -Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
6-8 broccoli buketter
2 finthakket tørret abrikoser
10 dl kogende vand til risene
-
I en dyb gryde, opvarme smør og olivenolie.
Svits heri laurbærblade, kanel, sorte peberkorn og spidskommen. Når de har udgivet deres aroma- pas på de ikke brænder på, tilsættes løg, tomat pure, selleri, gulerødder og hvidløg. Svits i ca 5 min.
Tilsæt kikærter, salt chilipulver, garam masala, frisk chili og steg i ca tre min. Tilføj broccoli og nu tilføjes ris og kogende vand.
Kog indtil alt vandet er absorberet og risene puffet.
Skru helt ned for blusset og lad retten dampe i 25 min med låget dækket med et vådt viskestykke.
Pynt med hakkede abrikoser, evt ristede cashewnødder samt forårsløg .
Velbekommen
Retten kan serveres med utallige carry retter, eller for sig selv, samt raita, salat eller chutney til.
Opskrifterne op disse, og mange andre findes på bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar