Translate

lørdag den 23. november 2013

Teekha Murgh- kylling ret

Krydret kylling 


Sund og blide kyllinge stykker i krydret sauce.


Til retten skal der anvendes:
1 kg hakket og udbenet kyllinge ben- i mundrette bider
1/2 dl olie 
1 tsk løgfrø ( kalonjee )
1 tsk fennikelfrø ( saunf )
2 presset fed hvidløg
3 finthakket løg
2 finthakket tomat 
1 spsk fintrevet ingefær 
2-3 friske chilier- udkern evt kernerne så smagen bibeholdes men styrken formindskes 
2 karry blade
1 spsk tomat pure 
Salt og chilipulver efter smag- start med to og smag til under tilberedelsen 
1 tsk sort peber
2 tsk stødt spidskommen
1 dl friskhakket koriander
1/2 dl frisk hakket mynte
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri tilføjes løgfrø og fennikelfrø . Når de frigiver aroma, tilsættes hvidløg, løg , tomat, ingefær og grønne chilier . Svitses i 5-10 min. Tilføj karryblade, kylling , tomatpuré og rør i et stykke tid . Inden tilføjelsen af karryblade, kan man evt blende saucen for en mere jævn konsistens.


Tilsæt de øvrige tørre krydderier samt chilipulver og salt.

Kog på et lavt blus, med låg på i ca 30 minutter. Kyllingen udgiver selv væske og steg denne ud efter de 30 min med låg. 
For mere sauce kan man tilsætte 1/2 dl kogende vand ved afslutningen og give et opkog på ca 2 min, men generalt skal der ikke meget flyende sauce i denne ret.


Serveres med frisk koriander og mynte.


Retten servers uden for meget sauce, med ris, fladbrød/roti/ naan, salat samt evt chutney/raita og Shake eller lassi til. Besøg bloggen for disse og flere opskrifter.



Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar