Translate

onsdag den 25. december 2013

Sabzis stirfry med rejser og kalkun

Sabzis reje/kalkun nudler


Det er kun fantasien der sætter grænser for valg af grøntsager samt protein. Det samme gælder for tilbehøret, som kan består af ris eller nudler efter smag.


Her en udgave af simple nudler med rejer og kalkun. 


Egnet til 4 personer 

Til retten skal der anvendes:
1 porre- renset, skyllet (dryppet af i sigte) og snittet i skiver
4 skiver ananas - skåret små i tern
2 spsk sojasauce
1  gulerod- skrællet og snittet strimler
1 spsk fintrevet ingefær 
1 spsk sød chili sauce - opskrift på bloggen
1/2 tsk gurkemeje
Sortpeber og salt efter smag- da soya er saltet opfordres dertil at anvende lidt salt og evt smage retten til afslutningvis 
Pebermix efter smag
Chiliflager efter smag
1 tsk olivenolie
160 g nudler efter smag- koges efter anvisning på pakken
2 fed presset hvidløg
200 g rejer
300 g kalkunbryst- snittet i tynde strimler
Frisksnittet forårsløg og koriander til pynt 
-
En wok eller stegepande opvarmes med olie. Heri tilsættes kalkunkød, ingefær, porre og hvidløg og svits i ca 3 -4 min. Tilføj salt soja og alle krydderierne. Derefter tilsættes ananas og gulerødder i og vendes i. Herefter tilføjes den søde chili sauce. Derefter kommes rejerne i og det hele vendes rundt sammen med nudlerne. 

Pyntes med friskhakket koriander og finthakket forårsløg samt evt sesamfrø. 


Server med citron både samt ekstra chilisovs og soyasovs i små skåle ved siden af.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar