Kylling Biryani med kartofler
Til retten skal der anvendes:
1 kg kylling under samt overlår- renset og snittet så marinaden kan trænge ind
500g kartofler- skrællet og hakket i kvarte stykker
500g basmatiris
4 finthakkede løg
3 finthakkede tomater
1 spsk fintrevet ingefær
3 fed presset hvidløg
2-3 dl vand
1/2 tsk gurkemeje
1 dl naturel yoghurt
Saften af en halv citron
1/2 dl olie
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag retten til afslutningsvis
1 pose fra en pakke Biryani masala ( helst af mærket Laziza som kan skaffes fra diverse udenlandske forretninger samt etniske grønthandlere)
1 dl friskhakket koriander
1/2 dl friskhakket mynte
Stegte løg til en af lagene:
1 løg snittes i tynde strimler og steges i olie indtil de er gyldenbrune. Drænes efterfølgende på lidt køkkenrulle.
-
I en skål marineres kylling med masala, yoghurt samt citron saft.
I en dyp gryde opvarmes olien. Heri svitses løgene med hvidløg samt ingefær. Når de er gyldne tilføjes tomaterne samt gurkemeje, salt og chili.
2-3 min efter tilsættes vand.
Når dette er reduceret tilsættes de marinade kyllinge stykker samt kartofler. Lad det simre i ca 20 min ved middel varme indtil kyllingen er mør. Den udgiver selv vand men skulle det være nødvendigt kan en spsk eller to tilføjes.
Afslutningsvis drysses der med frisk koriander samt mynte.
Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet. I en dyp gryde opvarmes en masse vand med salt. Når det koger tilføjes de skyllede ris og koges, men ikke helt færdigt. Ca 90%. De resterende færdiggøres ved dampningen. Vandet sies fra og der laves lag på lag mellem kylling/kartoffel blandingen og risene i stor gryde. Evt den tomme ris gryde.
De skal nu "dampe" beklædt med fugtigt viskestykke, på aller laveste blus i ca 20 -25 min.
Serveres med tatziki eller raita til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar