Translate

mandag den 6. januar 2014

Krydret æg med kartofler- anda aloo fry

Anda aloo- kartoffel med æg


Kan både anvendes som frokost, middag og tilbehør til andre retter. I Indien og Pakistan bliver retten ofte serveret til morgenmad.



Egnet til 4 personer.

Til retten skal der anvendes
4 æg 
4 letkogte kartofler - skrælles og hakkes i små tern. De skal kun lige blancheres- alså ikke fuldt koges igennem da de steges færdige i retten.
1 fintsnittede og hakkede løg 
Salt og chilipulver efter smag- start med to og smag retten til afslutningvis.
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander 
½ tsk gurkemeje
1/2 dl olivenolie
1-2 fintsnittet frisk chili- kerne kan fjernes for at bibeholde smagen men formindske styrken. Evt pynt dem hele- altså undgå at snitte dem, men blot pynte med dem. Så kan man individuelt vælge at spise dem.
Friskhakket koriander 
-
I en dyb gryde opvarmes olien. Heri steges løgene let gyldne. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, stødt koriander, salt og chili og steg i et minut mere.
Tilføj kartoflerne og kog i cirka 2-3 minutter eller indtil kartoflerne er møre. De må gerne mosses lidt. Knæk æggene i en skål og pisk grundigt.
Tilføj derefter til gryden. Svits indtil æggene er lysebrune. 


Der er meget lidt væske i denne ret, så holde øje med, at det ikke brænder på eller sætter sig for meget. Ønskes det kan der dig tilsættes lidt vand, når kartoflerne kommes i.


Afsluttes med friskhakket koriander og serveres med roti/fladbrød til.


Velbekommen 

Server evt med en afkølende og fedtfattig shake

Ingen kommentarer:

Send en kommentar